Skip links

Munktellstaden fortsätter växa!

Tillsammans med Kfast börjar Tuna Entreprenad under 2023 bygga i Munktellstaden – ett område som växer – och det innebär att vi får fortsätta bygga här, där vi älskar att bo.
– Vi ser verkligen fram mot att få ta ”första spadtaget” i detta för oss och Eskilstuna viktiga prestigeprojekt, säger Jonas Lundin, vd på Tuna Entreprenad.

Som flera andra platser på hemmaplan är Munktellstaden ett område vi känner till väl redan innan vi sätter spaden i marken. På kort tid har det gamla industriområdet blivit en levande stadsdel där flera verksamheter väljer att etablera. I slutet av året börjar vi, tillsammans med Kfast, resan mot 155 nya trygghetsbostäder för de som är 65+ och 45 reguljära lägenheter. Planen är att hyresgäster kan börja flytta in 2026. De får både gemensamma ytor och härliga utemiljöer med utsikt över Eskilstunaån.
– Vi är otroligt stolta och tacksamma över förtroendet att tillsammans med Kfast få lägga denna pusselbit i Munktellstaden. Det har varit ett mycket kreativt och bra samarbete under den inledande fasen av projektet och trots en hel del utmaningar på vägen är vi nu redo för start, fortsätter Jonas.

Camilla Andersson, projektchef bygg- och fastighetsutveckling på Kfast, berättar om det intensiva jobbet tillsammans med Tuna Entreprenad som de upphandlat i samverkansentreprenad:
– Vi är nu otroligt glada över att ha hittat en produkt som vi kan uppföra på platsen. Detta blir en viktig sista pusselbit i kvarteret och kommer att ge fantastiska lägenheter i ett attraktivt läge. Vi utvecklar Eskilstuna så att livet får plats och platser får liv.

I bottenplan planerar Kfast även för flexibla affärslokaler och en förskola. Här hittar du Kfast:s pressmeddelande som beskriver den nya platsen ytterligare.