Skip links

”Första slaget” – produktionsstart vid Eskilstuna Golfklubb!

Under torsdagen den 25/4 firade vi produktionsstart ihop med Eskilstuna Golfklubb som i en stor satsning utvecklar anläggningen genom byggnation av ny svingstudio och verkstad. Som stolt huvudpartner till golfklubben (och granne!) var Tuna på plats för mingel och ”första slaget”.

Den nya träningsstudion når en bredare verksamhet som sträcker sig över vinterhalvåret och öppnar upp för mer skol- och juniorverksamhet. Den kommer även gå att hyra av företag för event och av privatpersoner som vill hyra utrymmena för aktiviteter. Projektchef Matilda Thorslund från Tuna berättar om känslan nu när det äntligen är igång:
– Det är alltid härligt med produktionsstart och med den platsledningen vi har känner jag mig oerhört trygg. För oss på Tuna är det viktigt att ge golfklubben vad de behöver och säkerställa att det blir utfört professionellt för medlemmarnas skull. Detta bidrar till att Eskilstunas golf kan bli ännu vassare och det är kul att de tänker så mycket på juniorverksamheten och tillgängligheten. Sedan är det väldigt kul att jobba med en engagerad klubb som längtar efter både studio och verkstad. Det är fint att vara med på deras resa.

Kollegan Richard Hedlund, platschef på Tuna, tycker också att det är roligt att vara igång.
– Det kommer bli en hole-in-one det här! Det är ett prioriterat projekt för oss på Tuna och vi tar det på största allvar att leverera den bästa möjliga träningsstudion samt maskinhall med verkstad, kostnadseffektivt för golfklubben och deras medlemmar. Man märker snabbt hur många som brinner för golfklubbens och projektets bästa – i och runt om klubben – med deras engagerade vd Göran Lindblad och ordförande Daniel Johansson i spetsen.

Här växer den nya svingstudion fram som byggs för aktivitet året om. ”Alla är ambitiösa och drivna!” berättar Eskilstuna Golfklubbs vd Göran Lindblad.

”Nu är vi ett steg närmare en komplett anläggning där Eskilstuna Golfklubb verkligen kan satsa med alla deras idéer” säger byggsidans projektchef Matilda Thorslund.

Tuna Entreprenads vd Jonas Lundin svingade ett ”första slag” med guldklubba under invigningen tillsammans med golfklubbens vd Göran Lindblad. De är båda glada över att starta byggproduktionen.
– Sedan vi fick klart att köra har vi projekterat i rekordfart och nu kan vi äntligen börja. Vi på Tuna är glada över att få vara med och förverkliga visionen som Eskilstuna Golfklubb har kring de båda nya byggnaderna och de nya hålen. För staden är det ett viktigt steg i att fortsätta bygga arenastaden runt Eskilstuna Golfklubb och Ekängen. Det är viktigt att få en komplett anläggning på plats, säger Jonas och fortsätter:
– Vi har haft ett fantastiskt bra samarbete med ledningen för klubben; såväl vd som ordförande och övriga medarbetare. För oss på Tuna är detta ett förtroendeuppdrag med mycket prestige då vi vill att klubben känner sig nöjda med oss.
Göran instämmer och säger att det känns fint och tryggt att jobba med just Tuna Entreprenad:
– Vi är entusiastiska inför detta och blickar framåt mot kommande år. Jag vill verkligen tacka Jonas och alla fantastiska medarbetare i Tuna-gruppen. Det jag upplevt under projekteringens två månader är fantastiskt. En snabb projektering som visar professionalism och kompetens. Alla är ambitiösa och drivna!

Jonas lyfter medarbetarna och tycker att de ska suga åt sig av golfklubbens fina feedback. ”Ni gör ett fantastiskt jobb! Det är ett viktigt projekt, ett förtroendeuppdrag där vi förverkligar klubbens vision.”

Vid pålning slås pålarna ned vilket födde idén kring att kombinera ett ”första slag” med golfklubba som symbolhandling vid produktionsstarten. ”Istället för ett spadtag” förklarade Tunas vd Jonas Lundin.

Eskilstunas finaste entré
Eskilstuna Golfklubbs ordförande Daniel Johansson har hört mycket positiva reaktioner kring rangen från medlemmar och upplever att det snackas om utvecklingen i Eskilstuna – inte bara bland golfare.
– Folk ser maskiner på plats och förstår att det är mer saker på gång. Det är bra, för vi vill vara ett besöksmål för fler än bara dem som vill spela golf, och det är vi på god väg att skapa. Här kan alla redan idag käka en god lunch och boka spa, men vi har sett över helheten och skapar förutsättningar för en verksamhet även för barn och unga i större utsträckning. Svingstudion gör det möjligt för familjeevent.
Daniel har tidigare anlitat Tuna Entreprenad i egna bolag och känner trygghet i en stabil partner.
– Tuna har ett upparbetat förtroende och redan nu har det hänt mycket på kort tid. Det har gått fort sedan våra första möten i november och det är fantastiskt att vara igång. Vi ser även ut att kunna hålla den offensiva tidplan vi har.

Svingstudion kan även användas för parasport.

Den nya svingstudion som växer fram går att använda året runt och är tillgänglighetsanpassad.
– Vi tar kliv in i det digitala och vi vill locka en ny kundgrupp. Under 2019 tog vi ett stort steg i vår plan där vi började med rangen för att sedan fortsätta med klubbhuset. Nu är vi på banan för att genomföra resten av planerna, säger Göran som även understryker att Eskilstuna kommun är framåt och satsar på bland annat infarten i staden och sportområdet.
– En finare entré till Eskilstuna kan man inte få när vi är färdiga!