Skip links

Eskilstuna Golfklubb och Tuna fortsätter bygga ”arenastaden” 

Vi på Tuna Entreprenad är huvudpartner till våra grannar, Eskilstuna Golfklubb, och har haft startmöte för projektering av vårt nya, gemensamma projekt. Nu blir deras anläggning förnyad med ombyggnad av 18-hålsbanan.

– Det är en jättesatsning från klubben och vi är glada över att få vara en del av detta. Några av hålen behöver flyttas då en markdel släpptes i Odlaren och två nya huskroppar ska till för maskiner, underhåll och en tillgänglighetsanpassad svingstudio, berättar Tunas vd Jonas Lundin.

Det är ett viktigt projekt för Eskilstuna som stad och ett stort projekt för Tuna som involverar bygg och anläggning.

– Det är en viktig anläggning som bygger staden och blir en del av ”arenastaden”, fortsätter Jonas Lundin. Vi har bland annat OS-uppladdningen att se fram emot. Hotellet rustas också upp och utvecklas!

Den nya träningsstudion är till för att få en bredare verksamhet som sträcker sig även över vinterhalvåret, samt öppnar upp för mer skol- och juniorverksamhet. Träningsstudion kan även fungera för företagsevent och privatpersoner som vill hyra utrymmena för aktiviteter som till exempel möhippor och svensexor. Där kommer det finnas enklare förtäring, säljas golfrelaterade produkter och en del får tv för att kunna visa golftävlingar. 
Som projektchef för verkstaden och träningsstudion kommer Matilda Thorslund från Tuna vara med och driva projektet som är uppdelat i tre delprojekt: skyddsvallen, golfbanan och kombinerad verkstad och studio. Kollegan Niklas Qvarfordt tar stafettpinnen som projektchef inom anläggning.
– Vi har haft en startworkshop nu där vi samlade alla projektörer, deltagare från Eskilstuna Golfklubb och Tuna Entreprenad. Det är ett särskilt spännande projekt att få vara med i och känns ärofyllt att få vara en del av Eskilstuna Golfklubbs resa. Det är viktigt för oss på Tuna att göra projektet ”by the book” för klubbens och medlemmarnas skull. Som bonus får jag lära mig en hel del om sporten då jag själv inte spelar och får chansen att träffa alla engagerade inom klubben, berättar Matilda.
Golfklubben är inte bara en populär plats för golfintresserade utan även för lunchgäster. Restaurangen, som drivs av klubben, blev utsedd till tredje bästa i golf-Sverige och har runt 200–250 lunchgäster varje dag.
År 2026 firar golfklubben 75 år också – det ser vi fram emot att fira ihop!